Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στηρίζει την απόφαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας που σε συντονισμό με δεκάδες σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε όλη την χώρα πραγματοποιούν την Τετάρτη 15 Απρίλη παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Καλούμε όλα τα σωματεία της Φθιώτιδας να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία των σωματείων στο χώρο του Εμπορίου και να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ.

Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ δεν βρίσκονται μονάχα στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αλλά είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας. Συνεχίζουν να αμείβονται με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς, με συμβάσεις εργασίας που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ό,τι θέλει καταπατώντας και χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα που μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος συνθλίβονται.

Με τον αγώνα μας δυναμώνουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να οικοδομήσουμε το δικό μας αύριο, που θα κατοχυρώσει στην πράξη τη δυνατότητα να ζήσουμε με βάση τον ιδρώτα της δουλειάς μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας σε όλα τα επίπεδα.

Δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν στα ταμεία όλων των καταστημάτων τζάμια προστασίας.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των Σούπερ Μάρκετ.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των Σούπερ Μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*