Ειδήσεις

Στη Βουδαπέστη ο Δήμος Δομοκού για την αξιολόγηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας


Ο Δήμος Δομοκού συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, στις 18 Νοεμβρίου, με θέμα την αξιολόγηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Δομοκού ήταν ένας από τους δήμους με τις περισσότερες δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των ιδεών, που διέπουν τη Δημοκρατία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για το διάστημα των τελευταίων 6 ετών.

Στο εργαστήριο εκπροσωπηθήκαν 9 πόλεις από 6 διαφορετικές χώρες: την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για την Ελλάδα συμμετείχαν ο Δήμος Δομοκού με εκπρόσωπο του, σε όλα τα εργαστήρια αξιολόγησης κατά την πρωινή και απογευματινή συνεδρία και ο Δήμος Χανίων, ο οποίος συμμετείχε στα εργαστήρια της απογευματινής συνεδρίας.

Αφού έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων και της έννοιας του εργαστηρίου, συζητήθηκαν σε ομάδες ειδικά θέματα σχετικά με τη συμμετοχή των εκπροσώπων στην Ε.Ε.Τ.Δ., με στόχο τη βελτίωση του συντονισμού των δράσεων. Επίσης, διατυπώθηκαν απόψεις αναφορικά με την εμπειρία, που οι συντονιστές των δράσεων  αποκόμισαν, κατά την ενασχόληση τους με αυτές.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τις απόψεις τους για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην έννοια της Δημοκρατίας και στη διάχυση αυτών των απόψεων στην τοπική κοινωνία, μέσω της σχολικής κοινότητας.

Έμπειρος συντονιστής είχε την εποπτεία της συζήτησης και την εξομάλυνση του θέματος, με στόχο την καταγραφή των συμπερασμάτων και τη σύνταξη ενός δομημένου ερωτηματολογίου, που θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές αξιολογήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Με ενθουσιασμό συνεχίζεται «Το Δέντρο της Γνώσης» από την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική ημερίδα «Αξιοποίηση των Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων της Πλατφόρμας ΄΄Αίσωπος΄΄ στην εκπαιδευτική διαδικασία»