Ειδήσεις

Στη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου


Στην Ιστορική και Βυζαντινή πόλη της Θεσσαλονίκης μετέβη το διήμερο 5 & 6 Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να μετάσχει ως εκπρόσωπος  της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις  εκδηλώσεις με τίτλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και είχαν σκοπό την ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητος της Αποστολικής και Βυζαντινής πόλεως  Θεσσαλονίκης.

nikolaos

nikolaos-2

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον Μεγαλοπρεπή και Ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε Συλλείτουργο Προκαθημένων, στο οποίο  προηξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ως Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ως εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας , Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικολάου, ως Εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, Μιλήτου κ. Αποστόλου, Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου, ενώ στο  Παραθρόνιο παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης  Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς που προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα αυτή.

nikolaos-1

nikolaos-3

nikolaos-5

Παρέστησαν δε,  εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος με επικεφαλής τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρο Γιάγκου και πλήθους πιστών.

nikolaos-6

nikolaos-7

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας καλεί σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών
Επόμενο άρθρο Είδη ρουχισμού σε οικογένειες Ρομά του καταυλισμού Φούφλας Αταλάντης