Ειδήσεις

Στη Λαμία το Τριήμερο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο


SYMPOSIOΠρος το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ανα­κοι­νώ­νου­με μετά χαράς, ότι από 19 έως 21 τρέχοντος μηνός θα διεξαχθεί στο Πνευματικό-Διοι­κητικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας το τριήμερο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συ­μπόσιο Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Το Αγιολόγιο της Εκκλησίας».

Ἡ τελετή ενάρξεως του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Μητροπολιτών, την Δευτέρα 19η Σεπτεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή.

Επί τρείς ημέρες η πόλις της Λαμίας θα είναι εις το επίκεντρο του Εκκλη­σια­στικού ενδιαφέροντος και θα φιλοξενήσει κληρικούς και λαϊκούς από όλη την Ελλάδα, καθηγητάς του Πανεπιστημίου, διακεκριμένους επιστήμονες Θεο­λό­γους-Λειτουργιολόγους πανορθοδόξου κύρους.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής ανα­γεν­νή­σεως, εις την οποία προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Και­σα­ρια­νής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, διακεκρι­μέ­νος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σπουδαίο αυτό Συνέδριο μπορεί όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει και να ωφεληθεί θεολογικά και πνευματικά από τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών.

Ειδικά σας προσκαλούμε όλους εις την τελετή ενάρξεως, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12ημεσημβρινή.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Θέση Διανομέα στα ΕΛΤΑ Φθιώτιδας