Ειδήσεις

Στη Λαμία το 3ο Φεστιβάλ Σκακιού


skakiΗ μεγαλύτερη σκακιστική γιορτή της χρόνιας, το ετήσιο Φεστιβάλ Σκακιού, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (Αμπλιανίτη 20-22, Λαμία) για μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών  Φθιώτιδας , Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Την μεγάλη αυτή γιορτή διοργανώνουν, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας,  η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) , ο Δήμος Λαμιέων κ.α.

Σκοπός της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ» είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους στα γοητευτικά σκακιστικά μονοπάτια. Οι μαθητές  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν  ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «σιμουλτανέ».

Εκτός, όμως, από σκάκι θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως: κουκλοθέατρο, παιχνίδια εικαστικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών παλιών και σύγχρονων, πινγκ – πονγκ για μικρούς και μεγάλους κ.α. Επίσης, για τους συνοδούς των μαθητών θα γίνει ομιλία από ειδικό με θέμα «Αθλητισμός και Παιδί» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση αφού διοργανώνεται και υποστηρίζεται από  ομάδα εθελοντών και το Δήμο Λαμιέων.

 

Πρόγραμμα

09:30   Προσέλευση

10:00   Έναρξη

Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι:

  • Αγώνες σκακιού για μαθητές
  • Αγώνες σκακιού για μαθητές με αθλητικό δελτίο
  • Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς

Παράλληλα:

  • Συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός και παιδί»
  • Άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες
  • Πινγκ πονγκ για μικρούς και μεγάλους

14:00 Τελετή λήξης

 

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους !

Πληροφορίες: κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ: 6977419923

e-mail: 3chessfestival@gmail.com – ιστοσελίδα: www.esske.net

Προηγούμενο άρθρο 30 δενδρύλλια κάνναβης σε οικία 46χρονου Λαμιώτη
Επόμενο άρθρο H Λαμία πανηγύρισε τον πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά