Στους Νεοσύλλεκτους Οπλίτες του ΚΕΥΠ μίλησε ο Σεβασμιώτατος

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) μετέβη το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού του Κέντρου Ταξίαρχου Ελευθερίου Παπαδοπούλου, με σκοπό να ωμιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες  στους  550 και πλέον νεοσυλλέκτους Στρατιώτες.

Τον Σεβασμιώτατο εγκαρδίως υπεδέχθησαν  ο  Διοικητής Ταξίαρχος  Ελευθέριος Παπαδόπουλος και όλοι οι αξιωματικοί  υπαξιωματικοί και οπλίτες του Κέντρου.

Στο κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος του Στρατοπέδου ο Αντισυνταγματάρχης Δημοσθένης Χασολάνης προλόγισε τον Σεβασμιώτατο και συντόμως παρουσίασε στους οπλίτες το βιογραφικό του και το πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή για την πρόσκλησή του, ωμίλησε στους στρατιώτες με θέμα «Το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού».

Κατά την ομιλία του ανέλυσε το χρονικό της Γεννήσεως του Χριστού έτσι όπως αναφέρεται στις ευαγγελικές περικοπές και επεσήμανε τα μηνύματα τα οποία  πηγάζουν από το κοσμοσωτήριο  γεγονός της Γεννήσεως,  τα οποία είναι η Χαρά, η Ειρήνη και η Ελπίδα σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Επίσης ο Σεβασμιώτατος πατρικώς συμβούλεψε τους νεοσύλλεκτους οπλίτες να κρατούν ψηλά στην συνείδησή τους τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

Τέλος  ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί  προσωπικώς με  στρατιώτες, εντοπίους και ξένους.

Ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο του Διοικητού, όπου υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία επί διαφόρων θεμάτων.

omilia

omilia-1

omilia-2

omilia-4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*