Ειδήσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 23 συλλήψεις


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (27 & 28-08-2016), είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι ο ένας για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και ο δεύτερος για απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

  • Δύο ημεδαποί (ένας στη Χαλκίδα και ένας στη Καστέλλα Ψαχνών Ευβοίας), από αστυνομικούς τηςΑ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα και κατασχέθηκαν (7,52) και (2,7) γραμμάρια ηρωίνης.
  • Δύο ημεδαποί (σε περιοχές της Χαλκίδας), από αστυνομικούς τηςΒ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα και κατασχέθηκαν (2,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας στη Καστέλλα Ψαχνών Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • Δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς τηςΒ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,καθώς και των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα.
  • Ημεδαπός στο Αυλωνάρι Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς τηςΔ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
  • Ημεδαπός στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας, από αστυνομικούς τηςΟ.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας.
  • Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς τουΤμήματος Τροχαίας Λαμίας.
  • Αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς τουΤμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Έξι (6) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί και μία αλλοδαπή στις Ράχες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς τουΑστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας,καθώς και μία ημεδαπή στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Συνέχιση των κινητοποιήσεων από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Κατάργηση του Α.Τ. Υπάτης
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας