Στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ο Δήμος Λαμιέων

Την σταδιακή επέκταση των «σχολικών γευμάτων» και στους 30 δήμους που εφαρμόζεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την χορήγηση από σήμερα  ζεστών γευμάτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των εννέα Δημοτικών Σχολείων του δήμου Περάματος.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας: Όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το διαιτολόγιο καθορίζεται από ειδικούς επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή των παιδιών. Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας σε σύγχρονες, πιστοποιημένες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» τα υπόλοιπα σχολεία της περσινής πιλοτικής εφαρμογής και το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των 30 Δήμων που εφαρμόζουν την πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Σκοπός του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής. Με τα σχολικά γεύματα εισάγεται μια νέα κουλτούρα στο σχολείο. Μετά το μάθημα, τα παιδιά τρώνε όλα μαζί με την επίβλεψη των δασκάλων τους κι έτσι το νόημα της σχολικής κοινότητας διευρύνεται, ενώ διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι γονείς.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*