Ειδήσεις

Στο φόρουμ για τη διαδημοτική συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα το Δίκτυο Πόλεων Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας


diam-1Στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 διοργανώθηκε Ελληνικό – Ρωσικό Φόρουμ για τη διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso της Αθήνας, με παρόντες βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσώπους υπουργείων, κοινωνικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων των δυο χωρών, αντιπροσωπείες από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν, το Σότσι, το Νοβοσιμπίρσκ κα.

Το Φόρουμ επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών διαπεριφερειακών και διαδημοτικών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης, της παιδείας και στις προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών σχεδίων.

Από την Ρωσική πλευρά τη διοργάνωση ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Αρχή Υποθέσεων της ΚΑΚ, των συμπατριωτών στο εξωτερικό και της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας.

diam-2Η πρόεδρος του ΔΙΑΜ, κ. Ελένη Ευσταθίου – Σπανού, παρέστη σήμερα στο Φόρουμ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκτακτη πρόσκληση που δέχθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του Δικτύου, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στις περιοχές των μελών του. Επίσης η κα Ευσταθίου – Σπανού συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας του ΔΙΑΜ με Ρωσικούς δήμους στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας 2016, πρόκειται να διεξαχθεί και το 4οΕλληνo-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας, στο οποίο το ΔΙΑΜ έχει επίσης κληθεί να συμμετέχει.

Το Φόρουμ θα λάβει χώρα στις 1&2 Νοεμβρίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα παραστούν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, μέλη των δύο κυβερνήσεων, εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών και ακαδημαϊκοί των δύο χωρών.

Η Πρόεδρος του Δικτύου καλεί όσα μέλη επιθυμούν να παραβρεθούν στο 4οΕλληνo-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ, συμμετέχοντας στον εποικοδομητικό διάλογο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργειών με το κράτος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνικής συνοχής.

                                                                        

Από τη Γραμματεία του ΔΙΑΜ

Προηγούμενο άρθρο Απονεμήθηκαν τα Μουστάκεια βραβεία σε 25 αριστούχους μαθητές
Επόμενο άρθρο Απολογισμός Προγράμματος Κουνουποκτονίας 2016