Ειδήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη 10η Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 30/06 έως τις 02/07 η 10η Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη σύνοδο, παρουσιάζοντας το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, υιοθετώντας πλήρως τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και τις δράσεις  του Εθνικού  Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία.

FOSDA 1Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα απόβλητα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες υποβάθμισης του Περιβάλλοντος, αστικού και φυσικού, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η διαχείριση  τους είναι ένα θέμα πολύπλοκο του οποίου η διάσταση εμπλέκει τους προαναφερόμενους τομείς.Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα την σημασία που του αξίζει, τον τοποθετεί στην κορυφή των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σταθερά βήματα ολοκληρώνει το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και σύντομα θα προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση».

Προηγούμενο άρθρο Αντίθετος ο Δήμος Λοκρών στην κατάργηση Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου
Επόμενο άρθρο Ε65: Στις Βρυξέλλες για έγκριση το Λαμία-Ξυνιάδα