Ειδήσεις

Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ν. Φθιώτιδας στους εργαζομένους της εταιρίας Μαρινόπουλος Α.Ε.


Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις για τους 12.000 χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιαστούν στο βωμό των επιχειρηματικών παιγνιδιών, μέσω των διαδικασιών του Πτωχευτικού Δικαίου, οι οποίες διασφαλίζον τα συμφέροντα των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, εις βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και όλες τις εργατικές απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την κανονική καταβολή των μισθών τους και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Τσιάμης Κωνσταντίνος Χαλάτσης

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός Χρ. Σταϊκούρα στα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας «DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY»
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στα Δερβενοχώρια