Ειδήσεις

Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας


Μετά από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση την  Παρασκευή 16/09/2016 με τον Διοικητή της  5ΗΣ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αντωνίου, με αντικείμενο της συζήτησης τα προβλήματα του Γ.Ν. Λαμίας.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Μπαρπαρούσης Μιχαήλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παληογιάννη Ελένη και ο κ. Δρόσος Δημήτριος. Επίσης στη συνάντηση παρούσα ήταν η Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΦ  κ. Παλιαλέξη Λεμονιά.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Λαμίας σε διάφορα τμήματα.

Ο κ. Αντωνίου μας δήλωσε ότι θα προχωρήσουν οι προσλήψεις κάποιων νέων επικουρικών ιατρών ενώ η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων προχωράει κανονικά . Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση του υπάρχοντος ιατρικού δυναμικού του Γ.Ν. Λαμίας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Μονάδες Π.Ε.Δ.Υ.) , έτσι ώστε να μην δημιουργούνται κενά σε κάποια τμήματα προσπαθώντας να καλυφθούν κάποια άλλα κενά.

Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι θεωρεί το Γ.Ν. Λαμίας ένα από τα πέντε κομβικά και σημαντικά Νοσοκομεία  της 5ΗΣ Υ.Π.Ε. και θα  προσπαθήσει να ενισχυθεί με πάσης  φύσεως προσωπικό.

Η  συνάντηση αυτή θα επαναληφθεί μόλις κριθεί αναγκαίο, καθόσον υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για πιο στενή επικοινωνία.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Τα ΚΑΠΗ Στυλίδας γιορτάζουν την Τρίτη Ηλικία
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Στυλίδας