Ειδήσεις

Συνέλευση για το μέλλον της πρωτοβουλίας πολιτών «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»


Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με μεγάλη επιτυχία την 28η απευθείας διάθεση, που περιλάμβανε τυρί, ελαιόλαδο, αλεύρι, μέλι, φασόλια, φακές, ρεβύθια, καλαμπόκι ποπ-κορν, φυστίκια, λιαστή ντομάτα και φυσικά απορρυπαντικά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟΜΕ. Συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Επίσης, προσφέρθηκαν από τους παραγωγούς όσα ρεβύθια, ελαιόλαδο, αλεύρι και μέλι είχαν παραγγελθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης αλληλεγγύης της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών.  Τους ευχαριστούμε γι’ αυτή τη βαθιά ανθρώπινη πράξη τους.

Και πάλι, ευχαριστούμε τους εθελοντές που με τη συμμετοχή τους στήριξαν μια ακόμη διάθεση.

Αυτή η διάθεση ήταν ενταγμένη στην κοινή πανελλαδική δράση του Οκτωβρίου που οργανώνουμε πολλές πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από όλη τη χώρα, με απόφαση της 5ης Πανελλαδικής συνάντησής μας τον Ιούνιο στο Κωσταλέξι. Με στόχο, την ανάδειξη του προβλήματος που δημιουργούν η ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4264/2014) και η διαφαινόμενη κυβερνητική επίθεση μέσω νομοθέτησης για «κατάργηση» του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες».

Η μέχρι τώρα συμμετοχή στις διαθέσεις και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας έδωσαν τη δύναμη και μας υποχρέωσαν να συνεχίσουμε. Υπήρξαν όμως φορές που οριακά και με υπερπροσπάθεια φέραμε σε πέρας τις δράσεις. Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ξανατεθούν όλα τα ζητήματα από την αρχή.

Έτσι, προχωράμε όχι σε νέα διάθεση, προχωράμε σε Συνέλευση για να αποφασίσουμε αν αξίζει να συνεχίσουμε και πως. Προσκαλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες της περιοχής μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές, καθώς και όλους τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, οδός Λεωνίδου 9-11, στη 12η ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης.

Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:

  • Απολογισμός δράσεων Κίνησης και Πανελλαδικού Δικτύου – Εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο
  • Αναγκαιότητα ύπαρξης & εξέλιξη της Κίνησης – Προτάσεις για την ενίσχυση και διάδοσή της
  • Εγγραφή νέων εθελοντών – Εκλογή νέας Συντονιστικής Ομάδας – Καταμερισμός εργασιών

Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει, ας την στηρίξουν έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή τους και ας ενημερώσουν όσους άλλους νομίζουν ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση. Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, περιμένουμε προτάσεις στο XMLamias@gmail.com.

Η Συντονιστική Ομάδα

 

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Προηγούμενο άρθρο Στο τέλος του έτους οι αποφάσεις για Λαμία-Ξυνιάδα του Ε65
Επόμενο άρθρο Μέτρα για την προστασία των μηλοειδών από ασθένειες