Ειδήσεις

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου


Συνεχίζεται έως τις 23 Μαρτίου 2016 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» η λειτουργία της Έκθεσης Ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου, με τίτλο «Παύλος Σάμιος: ένας Επικούρειος της Ζωγραφικής».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του σημαντικότατου αυτού σύγχρονου ζωγράφου στην πόλη μας, πραγματοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον χώρο της κύριας αίθουσας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, όπου εκτίθενται τα έργα.

PINAKOTHIKI

Επίσης, στον χώρο προβολών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας προβάλλεται ταινία μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

Τέλος, κάθε Τετάρτη απόγευμα από 18.00-21.00, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό και προβολή της ταινίας μικρού μήκους.

Παράλληλα η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», αναδιαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της, από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ως ακολούθως:

Πρωινά: Δευτέρα έως και Σάββατο 9.00-13.00.

Απογεύματα: Τρίτη και Τετάρτη 18.00-21.00.

Η παρακολούθηση των ξεναγήσεων και της ταινίας, είναι ελεύθερη.  

Βιογραφικό Παύλου Σάμιου

            Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο βοηθώντας τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών. Αγάπησε τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς και εργάστηκε στο εργαστήρι αγιογραφίας του Διονύση Καρούσου μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήρι του Πάνου Σαραφιανού και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Δάσκαλοί του ήταν ο Νίκος Νικολάου στο Προκαταρκτικό και ο Γιάννης Μόραλης στο Εργαστήριο Ζωγραφικής. Σπουδαίος δάσκαλός του επίσης, ήταν και ο Γιάννης Τσαρούχης που τον γνώρισε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’70. Από το 1978 έως το 1992 έζησε και εργάστηκε στο Παρίσι. Από το 2000 είναι καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (εργαστήριο παραδοσιακής ζωγραφικής fresco – βυζαντινές εικόνες – χειρόγραφα). Έχει πραγματοποιήσει 69 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαμιέων

Προηγούμενο άρθρο Σήραγγα 10 μέτρων έσκαψαν στις φυλακές Δομοκού
Επόμενο άρθρο Παροχές στον δρομέα μικρής διαδρομής από το Lamia night & run 2016