Ειδήσεις

Συντονιστικό Δράσης Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας για την απεργία της 8 Δεκέμβρη


Μετά την πραγματοποίηση της Περιφερειακής Σύσκεψης Στερεάς Ελλάδας την οποία διοργάνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε στην Θήβα στις 16 Νοεμβρίου 2016, με θέμα «Συντονισμός για την Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη» και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Εργατικών Κέντρων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, όπως επίσης και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Περιφέρειας μας, πάρθηκε απόφαση να πραγματοποιηθούν 3 Κεντροποιημένα Συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στις διαδηλώσεις.

Μετά την Περιφερειακή Σύσκεψη και με πρωτοβουλία 11 Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ν. Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία των σωματείων μας στην Λαμία όπου και αποφασίσθηκε η δημιουργία Συντονιστικού Δράσης Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας, με σκοπό να συσπειρώσει τα εργατικά σωματεία αλλά και τους εργαζόμενους του νομού μας και να προετοιμάσει και να οργανώσει καλύτερα την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, με κατεύθυνση την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων μέσα από  κλιμάκωση του αγώνα και αντίσταση ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών πολίτικων και μέτρων.

Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και της κρίσης οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά και συνεχή εγκληματικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, όπως επίσης θα έρθουν αντιμέτωποι και με νέα που σχεδιάζονται και πολύ σύντομα θα εφαρμοστούν, τα οποία οδηγούν την ελληνική οικογένεια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν και δεν θα μείνουν ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία. Ο αγώνας είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν, η άγρια λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, οι κοινωνικές περικοπές, η καταστροφή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος.

Το Συντονιστικό Δράσης Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Φθιώτιδας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Φθιώτιδας να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προστατέψουν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων του νομού μέσα από αγώνες και αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα των νέων εγκληματικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους του νομού μας να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη ώστε να δώσουμε δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους Δανειστές, για να μπει ένα οριστικό τέλος στην φτώχεια και την εξαθλίωση μας.

Αναχώρηση λεωφορείου για Αθήνα την Πέμπτη το πρωί στις 8:00 π.μ. από τον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6982519581, 6981424049, 6936180171

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ ΝΕΧΑΝS

-ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ-ΥΠΕΡ/ΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ/ΟΔΗΓΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ-ΦΩΚΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Χρ. Σταϊκούρα στο 1o Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ
Επόμενο άρθρο 14o - 20o Σύλλογοι Γονέων - Θέλω να προσφέρω αίμα για την Φλόγα!