Ειδήσεις

Σύλληψη λαθροθήρα – Συστάσεις από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαμίας


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, συνελήφθη λαθροθήρας από τους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας (τοπικούς & ομοσπονδιακούς) χωρίς να είναι μέλος κυνηγετικού συλλόγου και χωρίς να ασκεί κυνηγετική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Αχλάδες Αρκίτσας, ο δράστης έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες όπου προσέλκυε τους αγριόχοιρους και, αφού παγιδεύονταν, τους εκτελούσε. Οι θηροφύλακες έπιασαν τον δράστη επ’αυτοφώρω να έχει εγκλωβίσει αγριόχοιρους και να φονεύει έναν εξ αυτών. Ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, κατατέθηκε μήνυση και το όπλο παραδόθηκε στον εισαγγελέα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει στα μέλη του να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων περιστατικών κατά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Παρακαλούνται ιδιαίτερα οι ομάδες που ασχολούνται με τη θήρευση αγριόχοιρων να είναι πάντα συμπαγείς και σταθερές κατά τις εξορμήσεις τους και να μην προστίθενται ευκαιριακά νέα μέλη που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν είναι εξοικειωμένα με τις συνήθειες και τις τακτικές της ομάδας.

Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που συναρπάζει αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό είναι να γυρνάμε πάντα πίσω ασφαλείς στην οικογένεια και στους φίλους μας.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο «8o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας»
Επόμενο άρθρο Στήριξη των Ευρωπαίων Επιτρόπων στο αίτημα της Στερεάς Ελλάδας