Τα Θεοφάνεια στη Στυλίδα

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ε.ε.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της Θείας Λειτουργίας,  αναφέρθηκε στην Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τονίζοντας ότι η Θεολογία της Εκκλησίας μας φανερώνει τον Τριαδικό Θεό. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος για να φέρει την καινούργια ζωή και η καινούργια ζωή αυτή βιώνετε μόνο μέσα στην Εκκλησία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος.

Μετά την τελετή του Αγιασμού ο Ποιμενάρχης μας  ευχήθηκε σε όλους υγεία, φωτισμό,  δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος.

Στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Τέσσερις νέοι αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου για  να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Νικόλαο Μανιώτη, φοιτητή της Σχολής Εμπροπλοιάρχων Θεσσαλονίκης,  ο οποίος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ο λαμπρός εορτασμός τελείωσε  με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος  Στυλίδος στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.

Στην θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης,  κ. Δημήτριος Βέττας, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο   Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαπδόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομέιου Λαμίας κ. Παναγιώτης Ζυγούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και ολόκληρη την Φθιώτιδα.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*