Τα στενά της Ανδρούτσου πλημμύρισαν από εικαστικές δημιουργίες και κόσμο


STENA 5Με τη συμμετοχή περισσότερων των 75 καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος και εκατοντάδων δημοτών που κατέκλυσαν την οδό Ανδρούτσου, πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 14 Ιουνίου τα εγκαίνια της τριήμερης Υπαίθριας Έκθεσης Τεχνών και Δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου «Στενά της Λαμίας- 2016»που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λαμιέων.

STENA 1

STENA 3

Στην υπαίθρια καλλιτεχνική συνάντηση που θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 16 Ιουνίου εκτίθενται καλλιτεχνικές δημιουργίες σε πολλές μορφές έκφρασης: Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κεραμική, ψηφιδωτό.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, αφού περιηγήθηκε στην Έκθεση και συνομίλησε με τους καλλιτέχνες, κήρυξε τα εγκαίνια των εκδηλώσεων επισημαίνοντας στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους παίρνουν μέρος στην υπαίθρια αυτή εικαστική συνάντηση που έχει ταυτιστεί με τον πεζόδρομο της οδού Ανδρούτσου και εύχομαι στην εικαστική συνάντηση «Στενά της Λαμίας 2017» οι συμμετοχές να είναι τόσες πολλές που να επεκταθούν και σε άλλες όμορφες γωνιές των στενών της πόλης μας.» Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στη βραδιά η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων με τη συμμετοχή του Δημήτρη Αργυρίου.

STENA

STENA 2

Η εικαστική συνάντηση συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 15 και αύριο Πέμπτη 16 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» και το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας θα  δέχονται το κοινό από τις 9.00 έως τις 14.00 και 18.00-21.00.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων θα πραγματοποιήσουν μία εικαστική δράση ζωντανής ζωγραφικής μαζί με τα παιδικά και τα εφηβικά τμήματα των τμημάτων ζωγραφικής σε πλάγια όψη των κτηριακών εγκαταστάσεών τους.

Στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους 1, θα παρακολουθήσετε ζωντανά την εικαστική  παρέμβαση  που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Λαού, ώρα 20.00.

  • ΠΕΜΠΤΗ 16/6

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαμιέωνσυμμετέχει, προσφέροντας στιγμές χαράς και δημιουργίας στους μικρούς μας φίλους, μέσα από  χειροτεχνίες – κατασκευές, καλωσορίζοντας το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, στην οδό Ανδρούτσου από τις 19.00 -21.00.

 

Προηγούμενο άρθρο Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύει ο Δήμος Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών