Την ταινία «Mr Holmes» προβάλλουν οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Mr Holmes» την Τρίτη 16-02-2016 ώρα 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Ο Μπιλ Κόντον σκηνοθετεί τον Ίαν ΜακΚέλεν να μεγαλουργεί, σε μια ακαταμάχητα συγκινητική ταινία για τις άλυτες υποθέσεις της ίδιας της ζωής.
Είσοδος ελεύθερη.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Στο «Mr. Holmes», ο Σέρλοκ Χολμς είναι, πια 93 χρόνων και ζει στην αγγλική εξοχή μαζί με την οικονόμο του, που υποδύεται η Λόρα Λίνεϊ και τον μικρό της γιο, τον Ρότζερ. Ο Χολμς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το ιδιοφυές μυαλό του τον εγκαταλείπει σιγά-σιγά, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το αίνιγμα ενός άλυτου, ακόμα, αινίγματος που τον είχε απασχολήσει παλιά. Θα μπορέσει ν’ αποδεχτεί τα σημάδια του χρόνου και να εγκαταλείψει την υπόθεση στη σκόνη που τη σκεπάζει;
Είναι απόλαυση να διαπιστώνεις πως τίποτα δεν είναι προφανές, εύκολο ή κλισέ στο γεμάτο χάρη και ημιτόνια παίξιμο του αφοπλιστικού Ίαν ΜακΚέλεν, εδώ σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της καριέρας του. (αθηνόραμα)
Ο Ίαν Μακέλεν είναι και πάλι απολαυστικός, μοναδικός ερμηνευτής της μοναξιάς, της απελπισίας, και κυρίως της ανημπόριας, σε συνδυασμό με την παραίτηση που δημιουργούν η απώλεια και η σύγχυση. (Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – Lifo)
Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΜακΚέλεν κουβαλάει στους ώμους του αιώνες λογοτεχνίας, σινεμά και βρετανικού φλέγματος και παραδίδει τον Σέρλοκ Χολμς, όπως δεν τον έπαιξε ποτέ κανείς – με την απόλυτη γνώση της τάξης, της ελαφρότητας και της εγγενούς σοφίας του. (Μανώλης Κρανάκης – Flix)FILOI

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*