Τμήματα Fanzine και Φωτογραφίας για παιδιά στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων

Δύο νέα μαθήματα θα διδάσκονται φέτος από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων. Πρόκειται για το μάθημα Fanzine, που θα μυήσει τους μαθητές του στη δημιουργία εντύπων και το τμήμα φωτογραφίας για παιδιά με σκοπό την εξοικείωση των μικρών μαθητών με την τέχνη της φωτογραφίας.

 

  1. Τμήμα Fanzine

Στο μάθημα αυτό, διδάσκεται η ιστορία των Fanzine, ενός είδους εντύπων που θυμίζουν μικρά περιοδικά και είναι δυνατόν να ασχολούνται με ειδικά θέματα, όπως η μουσική, τα κόμικς, οι επιστήμες και άλλα.

Σκοπός του μαθήματος είναι κάθε μαθητής να δημιουργήσει το δικό του περιοδικό. Να γίνει συνολικός δημιουργός και εκδότης ενός εντύπου που θα εκφράζει τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τις απόψεις, την αισθητική, τα συναισθήματά του.

Την πρώτη ώρα θα μαθαίνουμετη θεωρία και την ιστορία των Fanzine, ενώ τη δεύτερη ώρα θα περνάμε σε εφαρμογή “στησίματος” του περιοδικού.

Laptop απαραίτητο.

 

  1. Τμήμα Φωτογραφίας για παιδιά

Το μάθημα έχει σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με την τέχνη της Φωτογραφίας και να αφυπνίσει τη δημιουργικότητά τους. Τα παιδιά, διδάσκονται τα στοιχειώδη γύρω από την τεχνική της Φωτογραφίας και μαθαίνουν μέσα από τα έργα σπουδαίων φωτογράφων. Απαραίτητη η κατοχή ψηφιακής μηχανής ή  smartphone.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος, μπορείτε απευθυνθείτε στην Γραμματεία των Εικαστικών Εργαστηρίων, στο τηλέφωνο 22310 66066.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*