Ειδήσεις

Φθιώτιδος Συμεών: «Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μόνο του». 4.480 γεύματα για τις δύσκολες μέρες της καραντίνας


Μια ανάσα πριν το Lockdown, την  καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και του απόλυτου περιορισμού, που θα ισχύσει από αύριο το πρωί σε όλη την χώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και έχοντας στο πλευρό τους τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο, όργωσαν την περιοχή της Λοκρίδος Φθιώτιδος , υλοποιώντας  το πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού: «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, χάρισαν δύναμη, ενίσχυση και κουράγιο σε 70 οικογένειες της ορεινής και πεδινής Λοκρίδος, οι οποίες ζουν στο όριο της φτώχειας, χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα, αλλά και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι η Εκκλησία βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε στιγμές δοκιμασίας και σε αυτά τα μέλη του ποιμνίου της, που ζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα αστικά κέντρα και εν προκειμένω από  την Λαμία.

          Η σημερινή προσφορά, 64 γεύματα για κάθε οικογένεια, συνολικά 4.480 μερίδες φαγητού, εκτός από οικονομική και υλική ενίσχυση, ήταν ένα δυνατό ψυχολογικό στήριγμα, εν όψει μάλιστα της δοκιμασίας, που ξεκινά από αύριο και θα πλήξει ιδιαίτερα τους πτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, από καρδίας ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και  τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου,  για την ενεργή στήριξη στο κοινωνικοπρονοιακό έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ανέφερε ότι: «αυτές οι δράσεις αγάπης, ενίσχυσης και στοργής θα συνεχιστούν και σε άλλα μέρη της Φθιώτιδος, ακόμη περισσότερο σε τούτες τις δύσκολες μέρες του περιορισμού για την έστω και μικρή ανακούφιση των ενδεών αδελφών μας».

          «Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μας μόνο του. Θα περάσουμε την δυσκολία όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Συμεών.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης και τον κ. Ιωάννη Μασούτη για την στήριξή του στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

          Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με την σειρά του, μετέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και σε όλους τους ωφελούμενους, τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου  και ετόνισε ότι,

           «Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα βρίσκεται ενεργά πάντοτε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενισχύοντας τις  σημαντικές κοινωνικοπρονοιακές της παρεμβάσεις, καθώς επίσης, θα συνεχίσει την στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι ώστε και σε αυτές τις εποχές τις τόσο δύσκολες και οριακές, όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, να στηριχθούν από το πρόγραμμα  «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

          Η  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  στηρίζει τους πτωχούς και εμπερίστατους ανθρώπους και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και δυσκολία», τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα οδήγησαν σε 11 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Επιμελητήριο Φθιώτιδας στον Πρωθυπουργό