Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: «Να καταθέσει άμεσα η Κυβέρνηση στη Βουλή το συμπληρωματικό Μνημόνιο»


Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην ερώτησή του, ο κ. Σταϊκούρας ζητά να κατατεθεί άμεσα το συμπληρωματικό Μνημόνιο που συμφώνησε και υπέγραψε η Κυβέρνηση, βάσει του οποίου ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, που ψήφισε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Οικονομικών

 

Αθήνα, 01 Αυγούστου 2016

 

Θέμα: Κατάθεση Συμπληρωματικού Μνημονίου

Βασικό προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής (3ο Μνημόνιο) αποτέλεσε η συμφωνία σε ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο (supplemental MoU).

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup, της 9ης Μαϊου και της 24ης Μαϊου 2016.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το τελευταίο Eurogroup, “…following the full implementation of all prior actions and subject to the completion of national procedures, the ESM governing bodies are expected to endorse the supplemental MoU and approve the disbursement of the second tranche of the ESM programme”.

Κείμενο που φαίνεται να αποτελεί το συμπληρωματικό Μνημόνιο έχει διαρρεύσει στον τύπο, χωρίς το επίσημο έγγραφο να έχει δημοσιοποιηθεί από την Κυβέρνηση και προφανώς χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το κείμενο που έχει διαρρεύσει, σε σχέση με το 3ο Μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων τον Αύγουστο του 2015, έχουν προστεθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 9 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και έχουν αναληφθεί πρόσθετες δεσμεύσεις, σε πολλά πεδία πολιτικής.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Ποιό είναι το συμπληρωματικό Μνημόνιο που συμφώνησε και υπέγραψε η Κυβέρνηση, βάσει του οποίου ολοκληρώθηκε η 1ου αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου;

Να κατατεθεί, το συντομότερο δυνατόν, το επίσημο έγγραφο στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια επιστολή του Κέντρου Υγείας Αταλάντης προς τον Δήμο Λοκρών
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο της Ξηριώτισσας