Ειδήσεις

Ψήφισμα Γ.Σ. Συνδ. Εγκαταστατών & Συντηρητών Ανελκυστήρων για το μεταναστευτικό


Το σώμα της Γ.Σ. του Σ.Α.Ε.Σ.Α.Κ.Ε.  βλέποντας της έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος καταδικάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως βασική αιτία του εγγλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην περιοχή δεν μπορεί να υπάρχει λύση ούτε ανακούφιση των προσφύγων, απεναντίας τα κύματα προσφύγων – μεταναστών θα μεγαλώνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.

Οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι Η.Π.Α-ΝΑΤΟ-Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής, της ανατολικής μεσογείου, στα πλαίσια ανταγωνισμού ττους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία, είναι οι αιτίες που γεννάνε το ξερίζωμα ολόκληρων λαών.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, ουσιαστικά σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς και την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία και πιθανόν προετοιμάζει νέες επεμβάσεις σε  άλλες χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα που μπορούν να πάρουν οι αρμόδιοι για την ανακούφιση του προβλήματος πρέπει να είναι άμεσα:

  • Απευθείας, ασφαλή μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία – Ιορδανία – Λίβανος άλλα και από τα ελληνικά νησία, στις χώρες προορισμού τους με ευθύνη του Ο.Η.Ε και της Ε.Ε.
  • Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.
  • Ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικόυ διάσωσης καθώς και χώρους υποδοχής για περίθαλψη με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

 

ΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ