Ειδήσεις

Άρχισαν οι εγγραφές στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων έχει σχεδιαστεί για τη φετινή σχολική χρονιά 2017-18, ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και θεωρητικών μαθημάτων με νέα τμήματα, διδακτικό προσωπικό υψηλών προσόντων και ένα πρόγραμμα παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν και θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

-Ζωγραφική(τμήμα προχωρημένων)

Εισαγωγή στις αξίες της Σύγχρονης Τέχνης για έμπειρους στο χειρισμό των υλικών και του μέσου ζωγραφικής.

-Ζωγραφική (τμήμα αρχαρίων)

Εισαγωγή στη ζωγραφική παράδοση. Γνωριμία με υλικά και τεχνικές. Η πορεία του μαθήματος θα διεξαχθεί μέσα από την πρακτική προσέγγιση στην Ιστορία της Τέχνης.

-Αγιογραφία,Ελεύθερο Σχέδιο,Κόσμημα,Φωτογραφία,Ντεκουπάζ,Ξυλογλυπτική,Ακουαρέλα,PapierMache,Κατασκευές,Ιστορία της Τέχνης,Ψηφιδωτό.

 

ΝΕΑΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

– Fashion Workshop (ΣχέδιοΜόδας – Creation – Styling – Moodboards)

Θα διδαχθούν: Ιστορία της μόδας, Θεωρία του χρώματος, Σχέδιο φιγούρας και Σχέδιο Ρούχων, Styling και moodboards,τεχνική Quilling και τεχνική Origami.

Θα λειτουργήσει παιδικό τμήμα και τμήμα ενηλίκων.

-Αρχές αρχιτεκτονικής και κατασκευή ρεαλιστικής μακέτας σε κλίμακα(τμήμα ενηλίκων)

Εκμάθηση και ενασχόληση με την κατασκευή μακετών και παρουσίαση ιδεών και προϊόντων. Χρήση υλικών τα οποία επιτρέπουν τη μετάδοση των ιδεών αλλά και τη σύλληψη μιας ιδέας και την επεξεργασία της. Εκπαιδευτικό μάθημα γύρω από την αρχιτεκτονική και το design χρησιμοποιώντας παραδείγματα από γνωστά έργα, δίνοντας έμφαση στην ογκοπλασία και τη σχέση του χώρου με το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

– Ξυλοχαρακτική

Χάραξη μείγματος ξύλων, μελάνωμα και τύπωση σε χαρτί.

-Πυρογραφία

Η πυρογραφία είναι μέθοδος διακόσμησης επιφανειών, κατά κυρίο λόγο ξύλινων. Συνίσταται στη χάραξη σχεδίων με πυρωμένη μεταλλική ακίδα.

-Κεραμική,

Κατασκευές με πηλό.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

-Ζωγραφική,

Χρήση τεχνικών: κολάζ, ψηφιδωτό με διάφορα υλικά, μελάνι, σιλικόνη, μεικτή  τεχνική (mix media),

Καλλιτεχνικά ρεύματα: Αρ Νουβώ, Φουτουρισμός, Κυβισμός, Πουαντιγισμός,

-Καραγκιόζης,Papier Mache,Comic,

-Κατασκευές,

Διδάσκονται διάφορες κατασκευαστικές τεχνικές π.χ. ντεκουπάζ,  με χρήση διάφορων υλικών όπως γυψόγαζες, γυαλί, ξύλο κ.α.

-Πολυμερικός πηλός,Ψηφιδωτό.

 

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

– Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική και στην κατασκευή παιδικής μακέτας.

Το μάθημα ενηλίκων προσαρμοσμένο για τις ανάγκες των νέων. Εισαγωγή στις κατασκευές, στις βασικές χειροτεχνικές κατασκευές και στην ογκοπλασία. Εκπαιδευτικό μάθημα χρησιμοποιώντας παραδείγματα από γνωστά έργα αρχιτεκτονικής με σκοπό να εμπλουτίσουν οι γνώσεις των παιδιών πάνω στην επιστήμη της αρχιτεκτονικής και του design που αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του.

– Fashion Workshop(ΣχέδιοΜόδας–Creation–Styling-Moodboards)

Θα διδαχθεί: Ιστορία της μόδας, Θεωρία του χρώματος, Σχέδιο φιγούρας και Σχέδιο Ρούχων, Styling και moodboards,τεχνικήQuilling και τεχνική Origami.

Θα λειτουργήσει παιδικό τμήμα:

– Κατασκευές για παιδιά προσχολικής αγωγής με συμμετοχή γονέα

Χρήση διαφόρων υλικών όπως φελλός, ξύλο, αφρώδες υλικό, ανακυκλώσιμα υλικά, κουκουνάρια, μόμπιλ κ.α. με τη φαντασία των παιδιών μας.

-Αφήγηση παραμυθιού με εικαστική παρέμβαση,Κατασκευή παιδικής κούκλας με ανακυκλώσιμα υλικά,Κατασκευή αυτοσχέδιου παιδικού παιχνιδιού,Ζωγραφική-αρχές σύνθεσης-μεικτές τεχνικές,Κεραμική.

*Τμήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου προετοιμασίας για ανώτερες και ανώτατες σχολές (ΑΣΚΤ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ κ.α.)

Οι εγγραφές στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέωνπραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή,από τις 10.00π.μ. έως 01.00 μ.μ. και 18.00 μ.μ έως τις 20.00 μ.μ. με δίδακτρα προσιτά για κάθε ενδιαφερόμενο.

Προμηθευτείτε το πρόγραμμα μαθημάτων και επιλέξτε τις ώρες και ημέρες που σας εξυπηρετούν. Επίσης, ισχύουν ειδικά εκπτωτικά τιμολόγια για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 22310 66066.

Προηγούμενο άρθρο Σε τεχνική βλάβη οφείλεται η λειτουργία του δημοτικού φωτισμού την ημέρα
Επόμενο άρθρο Πορεία Τιμής και Ποδηλατοδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιο»