Ειδήσεις

Έγγραφο του Δήμου Λοκρών προς ΕΕΠΦ για τις Γαλάζιες Σημαίες 2016


Μετά την  αρ. 5244/ 18/5/2016 επιστολής μας προς την ΕΕΠΦ στην οποία δεν λάβαμε γραπτή απάντηση σας ενημερώνουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2015 μετά την επιθεώρηση των ακτών από τους επιθεωρητές της ΕΕΠΦ στην οποία λάβαμε προφορικά συγχαρητήρια για την ακτή ΣΟΥΒΑΛΑ ΑΡΚΙΤΣΑΣ με επιστολή μας και φωτογραφίες τις οποίες αποστείλαμε διορθώσαμε τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν( επισυνάπτεται η επιστολή). Μετά την υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες 2016 καθώς και τις φωτογραφίες που στάλθηκαν συνημμένα μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων που αποδεικνύουν την ύπαρξη μπάρας ( φαίνεται στο καθρέφτη) στην τουαλέτα των ΑΜΕΑ καθώς και της επικλινής πρόσβασης στην τουαλέτα των ΑΜΕΑ.

LOKROI 2

LOKROI 3

Τέλος παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πως  η τουαλέτα για ΑΜΕΑ που υφίσταται και είναι ίδια με πέρυσι δεν πληρεί τις προδιαγραφές για την υποστήριξη της βράβευσης των ακτών της Δ.Ε. Δαφνουσίων.

Επίσης σύμφωνα με το  Δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ  η  ΜΚΟ, Ε.Ε.Π.Φ λειτουργεί όχι στη βάση συγκεκριμένου νομικού πλαισίου που διέπει τη δράση και εφαρμογή του προγράμματος.

Η ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους 2 φορές το μήνα ανά 15-17 μέρες, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (1/6 –31/10) από διαπιστευμένο εργαστήριο που συνεργάζεται με το Δήμο Λοκρών και τα οποία αποδεικνύουν την καθαρότητα νερών.
Εμείς βάζουμε το ερώτημα:

Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό – πάνω από το 80% οι γαλάζιες σημαίες  δίνονται σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Λοκρών απάντησε σε όλες τις  επιστολές της ΕΕΠΦ τις οποίες επισυνάπτουμε.

LOKROI

LOKROI 1

LOKROI 5

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις Μνήμης για την 72η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης
Επόμενο άρθρο Ομιλία Χρ. Σταϊκούρα στη Βουλή για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής