Ειδήσεις

Έκθεση έργων μαθητών προσχολικής αγωγής με θέμα «Διαβάζω και δημιουργώ»


Ο Δήμος Λαμιέων, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), η Σχολική Σύμβουλος της 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Βασιλική Μιχαηλίδου και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, διοργανώνουν Έκθεση έργων μαθητών προσχολικής αγωγής, με αφορμή το παιδικό βιβλίο και τίτλο:«Διαβάζω και δημιουργώ».

EKTHESI 1

Στην Έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αρχαίας Αγοράς» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας (Αινιάνων 6) από 2 έως και 8 Απριλίου 2016, θα εκτεθούν μαθητικές δημιουργίες των νηπίων που φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία της Φθιώτιδας, με 40 ομαδικά εικαστικά έργα της επιλογής τους.

EKTHESI 2

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 10.00 π.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (αίθουσα Αρχαίας Αγοράς) και προσκεκλημένοι είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για τα θέματα της εκπαίδευσης και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών.

EKTHESI 3

Η Έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις σχολικές ομάδες από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρες 9.00-13.00. Στο πλαίσιο των επισκέψεων των μαθητικών ομάδων, θα πραγματοποιηθούν παιδαγωγικές δραστηριότητες με εκπαιδευτικούς και εργαστήρια με εικαστικούς καλλιτέχνες.

Η Έκθεση αποτελεί την τελική φάση της δράσης «Διαβάζω και δημιουργώ: Εικαστικές δημιουργίες με αφορμή τα παιδικά βιβλία», που είχε ως στόχο να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία στο Νηπιαγωγείο μέσα από την εικαστική έκφραση.

EKTHESI 4

Για την πληρέστερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών έχει προηγηθεί σχετική Ημερίδα στις 17 Μαρτίου, όπου παρουσιάστηκε μια ποικιλία τεχνικών εικαστικής έκφρασης, με παραδείγματα εφαρμογής τους στη σχολική πράξη.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με μια ακόμη Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 18.00, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και στην οποία εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Απόστολος Μαγουλιώτης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Προχειρότητα της κυβέρνησης για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας