Ειδήσεις

Ένωση Οικοδομοεργατοτεχνικών Καμένων Βούλρων και Περιχώρων: Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης


Δίνουμε δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών  και το λαό της περιοχής να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

Διεκδικούμε: 

ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.

ü Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.

ü Αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

ü Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

ü Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής λαϊκών κατοικιών, έργα υποδομής κ.ά. με την ευθύνη του κράτους.

ü Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που θα αμβλύνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι οικοδόμοι χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ü Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

ü Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.

ü Υποχρεωτική ασφάλιση με τον κανονισμό ασφάλισης των οικοδόμων του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους που εκτελούν οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, κοινωφελή κ.τ.λ.).

ü Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος του 2009.

ü Επαναφορά των διατάξεων που αφορούν τις ΣΣΕ και τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων που τις υπογράφουν.

ü Κατάργηση των νόμων που αφορούν ατομικές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων κ.λπ. που στα χέρια των εργοδοτών είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να εξασφαλίζουν άθλια μεροκάματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προηγούμενο άρθρο Συντονιστικό Μπλόκου Ανθήλης: Η αγροτιά μαζί με τους εργαζόμενους στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού
Επόμενο άρθρο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας: Να γεμίσουμε τα λεωφορεία και να ανέβουμε στην Λαμία