Ειδήσεις

Αγιασμός για το Κατηχητικό των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου


Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού άρχισε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και πάλι τη λειτουργία του το Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου. Την ακολουθία του αγιασμού ετέλεσαν ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και κατηχητής της Ενορίας Πανιοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Αναστασίου και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π Βασίλειος Καραμέρης. Στην σύντομη προσλαλιά του ο π. Αμβρόσιος καλωσόρισε τα παιδία και εξέφρασε την χαρά του που για ακόμη μια χρονιά θα ζήσουν πολλές,  όμορφες και πνευματικές στιγμές.

Στη συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού παρέθεσε στους γονείς και σε  όλα τα παιδιά μικρή δεξίωση.

Τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας γίνονται κάθε Κυριακή.

Τμήμα Αγοριών Δημοτικού 4-5 μ.μ.

Τμήμα Κοριτσιών Δημοτικού 4-5 μ.μ.

Τμήμα Γυμνασίου – Λυκείου 5-6 μ.μ.

Στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας , τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πίστη,  τη ζωή της Ορθοδοξίας και της Ελληνικής παραδόσεως καθώς  και να συνάψουν εκεί καλές και ισχυρές  φιλίες. Οι ώρες της εκκλησίας θα είναι ώρες αναψυχής, ανακουφίσεως και πνευματικής οικοδομής.

Οι γονείς, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι ας γίνουν αρωγοί στο σπουδαίο έργο της διαπαιδαγωγήσεως της νεολαίας και ας οδηγήσουν τα παιδιά, στις νεανικές συνάξεις και στα κατηχητικά σχολεία των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τη φετινή χρονιά.

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Οι δυνατότητες των νέων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων παρουσιάστηκαν στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για αλλαγή ταυτοτήτων των Εφέδρων Αξιωματικών