Ειδήσεις

Αδασμολόγητος καπνός, κάνναβη και άλλα αδικήματα οδήγησαν σε 21 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (1,20) μέτρων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Ημεδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1) κιλό και (530) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί στη Λαμία & στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών.

Επτά (7) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

  • ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,
  • ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,
  • αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
  • αλλοδαπός στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης,
  • ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, καθώς και
  • αλλοδαπός στην Οινόη Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, αλλοδαπός στη Γλύφα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς το Υπ. Εργασίας για την συμμετοχή συνδικ. οργανώσεων ΜΜΕ στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ