Ειδήσεις

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ε. Καραΐσκου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου


Processed with VSCO with h6 preset

«Είχαμε  την ευκαιρία σήμερα να υπενθυμίσουμε στον υπουργό ότι για την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως Π.Ε. Φθιώτιδας, προσπαθούμε με όποια μέσα διαθέτουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις εκείνες για να διατηρήσουμε τις βασικές υποδομές σε λειτουργία είτε είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας είτε όχι, αλλά και να προχωρήσουμε σε έργα ανάπτυξης που θα δώσουν ώθηση στην περιοχή μας.

Είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε στον Υπουργό, ότι  το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Περιφέρεια θα πρέπει να περιλαμβάνει παραγωγικές επενδύσεις, όπως επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στις ιαματικές πηγές, την ολοκλήρωση των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων όπως ο Ε65 και ο σιδηρόδρομος.

Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα ποσοστά ανεργίας, την ανασφάλεια, παράγοντες οι οποίοι αδιαμφισβήτητα έχουν επιπτώσεις και στην υγεία και στην παιδεία.

Τονίσαμε στον Υπουργό ότι όταν προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη, να αναλάβουμε, σε  συνεργασία με το Δήμο Λαμίας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μαζί με το σύνολο των υποχρεώσεων της, το κάναμε επειδή πιστεύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες αυτού του θεσμού και επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος για την φετινή διοργάνωση για το μέλλον ενώ διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι  η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο αιμοδότης της ΠΕΛ είτε λειτουργικά είτε επενδυτικά.  Δυστυχώς οι μέχρι εξελίξεις για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, επιβεβαιώνουν αυτούς τους φόβους μας. Για το λόγο αυτό, επαναφέρουμε την πρόταση μας και ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας αυτή τη φορά θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.

Τέλος Εξέφρασα την ελπίδα να υπάρχει η διάθεση, ο χρόνος και οι πολιτικές αντοχές για να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος»

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα για το αθλητικό έργο στην Καμαρίτσα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννη με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου