Ειδήσεις

Δήλωση Κ. Τσαμαδιά για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση


Τις τελευταίες ημέρες άνοιξε και πάλι με ένταση το θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο.

Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων επιχειρεί να αντιμετωπίσει το περίπλοκο και κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποσπασματικά, με τη μέθοδο της «δοκιμής και του λάθους».

Με πρόχειρες μεθοδεύσεις που συνεχώς αλλάζει, χωρίς καθαρούς στόχους, χωρίς ενιαία κριτήρια για ολόκληρη τη χώρα και χωρίς σαφή στρατηγική, δεν θα καταφέρει τον αναγκαίο εξορθολογισμό του συστήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τροφοδοτεί μόνο τη σύγχυση, την αβεβαιότητα και ανώφελες «τριβές».

Είναι επιτακτικά αναγκαίο, το Υπουργείο, έστω και τώρα, να παρουσιάσει τεκμηριωμένα το συνολικό του σχέδιο.

Διερωτώμαι πως θα μπορούσε να γίνει τεχνοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτή λύση για μια περιοχή της χώρας, χωρίς να είναι γνωστό το συνολικό εθνικό σχέδιο?

Σε κάθε περίπτωση πρέπει σε όλους να είναι σαφές ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δικαιούται και διεκδικεί να έχει ισοβαρή συμμετοχή, με τις άλλες περιφέρειες της χώρας, στον εθνικό χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, με ποιότητα και διεθνή ανταγωνιστικότητα.

 

24-10-2017  

Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς

Προηγούμενο άρθρο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Πρωτοβουλία για ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν από οικία