Ειδήσεις

Δήλωση Χρ. Σταϊκούρα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούραςκαι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο,έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το οδυνηρόαποτύπωμα της τριετούς διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περιλαμβάνει 102 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές, με έναν στους δύο φορολογούμενους να χρωστούν στις εφορίες και 130 χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών μέσα στα επόμενα χρόνια».

Πλήρης δήλωση

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς τις εφορίες συνεχίζουν να διογκώνονται, αγγίζοντας πλέον τα 102 δις ευρώ, με περισσότερους από 1 στους 2 φορολογούμενους να χρωστούν στο Δημόσιο.

Ενδεικτικό της φοροδοτικής εξάντλησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ότι μόνο το Δεκέμβριο, προστέθηκαν 1,3 δις ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές,  φτάνοντας συνολικά τα 13 δις ευρώ για το 2017.

Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, η πρακτική της Κυβέρνησης είναι ο πολλαπλασιασμός των κατασχέσεων περιουσιών και η δρομολόγηση μαζικών πλειστηριασμών.

Η εφορία έχει ήδη επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε πάνω από 1 εκατομμύριο οφειλέτες της οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 15 χιλιάδες μόνο το Δεκέμβριο του 2017. Συνολικά, 750 χιλιάδες οφειλέτες κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να δρομολογήσει 130 χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπερφορολογήσει τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση σε σχέση με το 2014».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των Θερμοπυλών