Ειδήσεις

Δωρεάν φοίτηση των μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου στο Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης


Μετά την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα του Σχολείου μας στις εισαγωγικές εξετάσεις σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 επεφύλασσε ακόμη ένα δώρο χαράς, ένα δώρο καρδιάς αυτή τη φορά, στο Σχολείο μας και μάλιστα ένα δώρο το οποίο μας προσφέρεται για πρώτη φορά!

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μας πληροφόρησε ότι με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών, από φέτος παραχωρείται στους μαθητές μας το δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ φοίτησης στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως! Όσοι μαθητές, είτε του Εκκλησιαστικού μας Γυμνασίου είτε του Εκκλησιαστικού μας Λυκείου, επιθυμούν, μπορούν να σπουδάσουν χωρίς δίδακτρα τη μουσική των αγγέλων, τη μουσική της Εκκλησίας μας, τη μουσική των Ελλήνων! Έχουμε κατ’ επανάληψιν γράψει ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, όπως και όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της πατρίδας μας μαζί με τις Εκκλησιαστικές Εστίες στις οποίες διαμένουν και σιτίζονται δωρεάν όσοι μαθητές επιθυμούν, παρέχουν παιδεία αδάπανη στους μαθητές τους. Να λοιπόν που, για μιαν ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται του λόγου μας το αληθές και μάλιστα σε τομείς ευρύτερους από αυτούς που κατά καιρούς σημειώναμε!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» είναι ο εκπαιδευτικός φορέας που, επί των ημερών του κ. Συμεών, διαδέχθηκε τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και λειτουργεί υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Ιωακείμ. Οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου και διπλώ­μα­τος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπορούν να διδάξουν στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Πληθώρα καταξιωμένων αποφοίτων της Σχολής υπηρετούν τα αναλόγια πολλών ιερών ναών της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνον αυτής.

Αυτή η άμεση, ανεπιφύλακτη ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Προέδρου της Σχολικής μας Εφορείας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, στο σχετικό αίτημα του Διευθυντού μας, καταδεικνύει την ειλικρινή αγάπη του για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. Καταδεικνύει επίσης ότι η απρόσκοπτη, άδολη και χωρίς οπισθοβουλίες σχέση Μητροπόλεως – Εκκλησιαστικού Σχολείου είναι όρος προόδου για τα Σχολεία μας, προόδου από την οποία μόνον ωφελημένη θα βγει η εκπαίδευση, η Εκκλησία μας, η πατρίδα μας. Άλλωστε, στις 28 Ιουλίου 2020, στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας, σημειώναμε για τον Σεβασμιώτατο ότι «το Σχολείο μας εμπιστεύεται την καλή του διάθεση και υπό τη δική του σκέπη και προστασία, προσδοκά και αναμένει να έχει μία νέα, ελπιδοφόρα πορεία στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής του!». Σε εποχές δύσκολες, λοιπόν, κατά τις οποίες πολλές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα όσα θα ήθελαν, ή όλα όσα οι νεαροί βλαστοί τους δείχνουν ότι έχουν τη δύναμη να διαχειρισθούν και να αξιοποιήσουν, έρχεται η Εκκλησία, έρχεται η Μητρόπολις Φθιώτιδος και προσφέρει αρχοντικά τη βοήθειά της. Έρχεται να καλύψει οικονομικές αδυναμίες, να ανοίξει, δωρεάν, δρόμους σε επίδοξους θεράποντες της πατρώας εκκλησιαστικής και όχι μόνο μουσικής μας. Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να σημειώσουμε ότι ουδεμία τυπική υποχρέωση έχει προς τούτο. Και εκείνο που καθιστά ακόμη πιο αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου μας είναι ότι η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές μας, ασχέτως εάν προέρχονται ή όχι από την περιοχή ευθύνης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ιδού, λοιπόν, ότι μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όχι μόνο, συνάγονται επί το αυτό στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας! Και ασφαλώς, σε τούτη την επί το αυτό σύναξη, ελπίζουμε, επικαλούμενοι και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, να πραγματώνεται στο Σχολείο μας το ευαγγελικόν «όπου εισί δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών»! Ευχόμαστε οι μαθητές μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία που τους προσφέρει η Μητρόπολή μας και να τους καμαρώνουμε όλοι μας, στο μέλλον, να κοσμούν αναλόγια ναών της πατρίδας μας, να διαπρέπουν στο πεδίο της μουσικής. Ιδού η Ρόδος για τα παιδιά μας!

Ευχαριστούμε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Συμεών για την αρχοντική του αγάπη προς τη Σχολή μας! Σύμπασα η σχολική μας κοινότητα του εύχεται, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του, επ’ αγαθώ της εκατόχρονης Σχολής μας, επ’ αγαθώ του ποιμνίου που του έχει εμπιστευθεί ο Θεός!

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν χρήση λογισμού των ΚΕΠ Υγείας
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία μας καλεί να γεννήσουμε την ανθρωπιά μέσα μας»