Ειδήσεις

Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα άνω διάβασης στην Ε.Ο. Λαμία-Καρπενήσι


Δόθηκε στην κυκλοφορία την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 η γέφυρα άνω διάβασης ΟΓ1 που ολοκλήρωσε η ΕΡΓΟΣΕ στην Πάλαια Εθνική Οδό Λάμιας-Καρπενησίου.

Η Γέφυρα βρίσκεται στην Χ.Θ.220+664,987,εχει συνολικό μήκος 232 μέτρα και συνολικό πλάτος καταστρώματος 11,50 μέτρα μαζί με τα πεζοδρόμια. Ο φορέας της γέφυρας αποτελείται από 2 ακρόβαθρα και 7 μεσόβαρθα που έχουν ύψος από 6 ως 9 μέτρα. Εξασφαλίζει την διέλευση της Π.Ε.Ο Λάμιας-Καρπενησίου υπεράνω της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός, του ρέματος Παπακυρτσόπουλου (Μπεκιόρεμα) και του οδικού άξονα Ε65.

Στη διαδικασία της παράδοσης παρευρέθη ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας ο όποιος δήλωσε τα έξης: « Σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα σημαντικό έργο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το οποίο καταργεί τον παλαιό δρόμο διέλευση των οχημάτων εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια στο συγκεκριμένο τμήμα. Το έργο εντάσσεται σε ένα συνολικό πλέγμα παράλληλων κατασκευών που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων, που κατασκευάζεται στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, αλλά και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες των περιοχών διέλευση της γραμμής. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων».

Προηγούμενο άρθρο 18 Οκτωβρίου 1944: Η Λαμία τιμά και διεκδικεί
Επόμενο άρθρο Κανονικά οι αιτήσεις για την κοινωφελή στο Δήμο Λαμιέων