Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε το 84ο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας


Το 84ο  Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εγκαινίασε την Κυριακή 31 Ιουλίου  στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Καλαμάκι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος και έψαλε Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό και ο Εφημέριος του Ναού Αιδεσιμ. π. Αθανάσιος Χρόνης.

PNEYMATIKO

PNEYMATIKO 6

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Αθανάσιος, εκ μέρους όλων των ενοριτών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την όλη συμπαράσταση του. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο μικρό αυτό χωριό των 25 μόνιμων κατοίκων, ετόνισε πως «αυτά τα μικρά χωριουδάκια που θα προσπαθήσουμε πάση θυσία να τα κρατήσουμε, με ιερείς αμίσθους, με ανθρώπους που θα αγαπάνε την παράδοση και τους πνευματικούς θησαυρούς, αυτά θα σώσουν την κοινωνία. Είναι οι πυρήνες που ακόμα διαφυλάσσονται τα ιδανικά και οι αξίες».

PNEYMATIKO 1

Την ώρα των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα είπε πως «Στόχος μας και όραμά μας είναι να μην μείνει ενορία στη Φθιώτιδα χωρίς Πνευματικό Κέντρο» και ετόνισε ιδιαίτερα, ότι «αλλάζουν οι καιροί και οι ενορίες δεν πρέπει να μένουν μόνο στο αγιαστικό – λατρευτικό έργο. Πρέπει να οργανωθεί η φιλανθρωπία και να υπάρξει τόπος για πολιτιστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους».

PNEYMATIKO 2

PNEYMATIKO 5

PNEYMATIKO 4

Μετά τα εγκαίνια, που έγιναν σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού παρετέθει δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι εορταστές.

Πριν αναχωρήσει για την Λαμία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο εξωκκλήσιο της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται κάτω από το χωριό σε ένα κατάφυτο περιβάλλον.

Πηγή: imfth.gr

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο 39 Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων υλοποίησε φέτος το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Τα λάθη και οι παραλείψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκάλεσαν τεράστιο κόστος στο τραπεζικό σύστημα»