Ειδήσεις

Εκδήλωση για το Διάκο και τους αγωνιστές του 1821 στην μετεπαναστατική Λαμία


Αφιερωμένη στον Αθανάσιο Διάκο και στους αγωνιστές του 1821 στην μετεπαναστατική Λαμία θα είναι η εκδήλωση που θα γίνει, στα πλαίσια του εορτασμού των «Διάκειων 2016», αύριο Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 8:00το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας.

Για το φετινό εορτασμό των «Διάκειων 2016» χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας συνέντευξη τύπου με την παρουσία των:

Ευθύμιου ΚαραΐσκουΑντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας,

ΝίκουΣταυρογιάννη, Δημάρχου Λαμιέων,

Βίβιαν Αργύρη, Αντιδημάρχου Λαμιέων

Γεωργίας Κανακίδου, προέδρου του Παραρτήματος Λαμίας του Λυκείου των Ελληνίδων

Δημητρίου Νάτσιου, φιλολόγου συνταξιούχου καθηγητή.

DIAKEIA 1

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σε δήλωση του προς τα Μέσα Ενημέρωσης σημείωσε:

«Συμμετέχουμε και συνδιοργανώνουμε μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Λύκειο Ελληνίδων τον επίσημο εορτασμό των Διάκειων 2016 την τοπική μας εορτή που έχει ως σκοπό να τιμήσουμε τον Αθανάσιο Διάκο, αλλά και τους υπόλοιπους αγωνιστές του τόπου μας που έγραψαν λαμπρές σελίδες δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Του ήρωα του ’21 το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί όσο κανένα άλλο με το Δήμο μας, μιας που η μάχη της Αλαμάνας έχει γραφεί με χρυσά γράμματα πλάι σ’ αυτά των Θερμοπυλών και του Γοργοποτάμου.

Όταν ο Διάκος, από επιλογή και όχι από καθήκον όπως ο Λεωνίδας, στάθηκε απέναντι στους χιλιάδες Τούρκους του Ομέρ Βρυώνη με μοναδικό όπλο την Πίστη του, το τσακισμένο σπαθί και τα λιγοστά παλληκάρια του.

Του ήρωα που θα μας θυμίζει πάντα πως ο τόπος αυτός είναι αιματοβαμμένος από τους ένδοξους αγώνες του και τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του μέσα στην πορεία του ανά τους αιώνες. Αγώνες για ελευθερία, εθνική κυριαρχία, εθνική αξιοπρέπεια και ανθρωπιά και ενάντια σε κάθε βάρβαρο και βαρβαρότητα.»

Προηγούμενο άρθρο Δώρο ένα ταξίδι για τον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη συμμετοχή το «Let’s do it Greece 206» στο Δήμο Λαμιέων