Ειδήσεις
Tags |

Ενημέρωση Χρ. Σταϊκούρα για τις φοιτητικές εστίες σε Λαμία και Βόλο


Με δεδομένη τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, για συνεχή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Υλοποίηση Φοιτητικών Εστιών  και λοιπών Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία»,σας γνωρίζεται ότι τα προγραμματισμένα βήματα συνεχίζονται κανονικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα,

1ον: Την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020,δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του έργου. Με τη δημοσίευση ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την υποβολή προσφορών και καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Η αρμόδια Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ αναμένει επενδυτικό ενδιαφέρον, παρά την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας.

2ον: Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών ως ένας εκ των Governor της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, είναι σε επαφή με τον Διοικητή της ΕΤΕπ, για την εξασφάλιση στήριξης στη συγχρηματοδότηση του Έργου.

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά τη Λαμία, το έργο αναφέρεται στην ανάπτυξη κτιριακών υποδομών, σε έκταση 26 στρεμμάτων, δίπλα στην υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ). Η επένδυση θα είναι ύψους περί τα 35 εκατ ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στη Λαμία.

Η τακτική ενημέρωση σχετικά με αυτή την προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για ναρκωτικά στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Δήμος Στυλίδας: Αποδεκτή η παραίτηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Χ. Ανδρίτσου