Ειδήσεις

Ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγων σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για ενημερωτικού χαρακτήρα επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα σχετικές ενημερώσεις:

  • Στη Λιβαδειά Βοιωτίας, την 24-04-2018.
  • Στην Άμφισσα Φωκίδας και στη Χαλκίδα Ευβοίας, την 26-04-2018.
  • Στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και στη Λαμία Φθιώτιδας, την 30-04-2018.

Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, από τον Αστυνομικό Διευθυντή (Υγειονομικού) Εμμανουήλ Καυφάκη, του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, καθώς και τις Αστυνόμους Β’ (Υγειονομικών) Μαρία Γιαννάκου και Μαρία Κορώνη, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Στις ενημερώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, καθώς και του επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, τονίστηκε η σημασία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής (210 – 3410900) ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη τηλεφωνική γραμμή, της οποίας επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κ. Κουφάκης, ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Μαρτίου του 2017 και είναι διαθέσιμη σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία), καθώς και στα μέλη των οικογενειών του, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η λειτουργία της γραμμής έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης, από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς, η οποία θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, σε επαγγελματικό, ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Στις ενημερώσεις παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, Πρόεδροι και μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων, εν αποστρατεία αστυνομικοί, Αξιωματικοί και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαμία τιμώμενος Δήμος στην έκθεση Greek Travel Show 2018
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα εκλογών στο παράρτημα Φθιώτιδας της ΕΜΕ