Ειδήσεις

Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Φθιώτιδος


Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου κατά το τριήμερο 21-23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».

Συγκεκριμένα στις 21 και 22 Ιουνίου το απόγευμα διενεργήθηκαν στη Σχολή οι προαγωγικές εξατάσεις κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η πρόοδος των μαθητών και ανάλογα με την ύλη που ολοκλήρωσαν προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών.

Το πρωί της 23ης Ιουνίου διενεργήθηκαν στη Σχολή οι πτυχιακές εξετάσεις από την ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιτροπή. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας π. Παναγιώτης Σερέτης.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος επτά μαθητές, οι οποίοι απέκτησαν Πτυχίο ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Πρόκειται για τους: 1) π. Ευστάθιο Κατόπη (Πτυχίο), 2) Νικόλαο Πατάγια (Πτυχίο), 3) Ελένη Ντόβα (Πτυχίο), 4) Ελένη Ντόντου (Πτυχίο), 5) Γεώργιο Κόρμπο (Δίπλωμα), 6) Ιωάννη Σκρίμπα (Δίπλωμα) και 7) Δημήτριο Κουτή (Δίπλωμα).

Η επιτροπή συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια απόδοση των μαθημάτων και την μελετημένη παρουσία τους και ταυτόχρονα εξήρε το έργο της Σχολής το οποίο χαρακτήρισαν ως «καρποφόρο και υποδειγματικό».

Τέλος, την Δευτέρα 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις στο παράρτημα της Σχολής στην Τιθορέα, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η πρόοδος των μαθητών και η παρακαταθήκη, η οποία δημιουργείται με την ευλογία του Μητροπολίτου μας και σ’ αυτή την Αρχιερατική περιφέρεια.

Φέτος οι μαθητές της Σχολής είναι 137 ενώ στα παραρτήματα (Μαλεσίνα, Καμένα Βούρλα, Στυλίδα και Τιθορέα) είναι περίπου 40 συνολικά. Στόχος της Σχολής είναι να αποφοιτήσουν ιεροψάλτες με γνώσεις και ήθος, οι οποίοι να διακονήσουν μελλοντικά τα ιερά αναλόγια της Μητροπόλεώς μας.

Πηγή: imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι έλεγχοι της Αστυνομίας με συλλήψεις 17 ατόμων
Επόμενο άρθρο Τέταρτος Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών