Ειδήσεις

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

PERIFEREIA 1

Συγκεκριμένα:

  1. Η Περιφέρεια διέκοψε την εκμίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες μετεγκαταστάθηκαν, και σήμερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται:

1. Το γραφείο Περιφερειάρχη, 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, 3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 5. Η Διεύθυνση Διοίκησης, 6. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, 7. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 8. Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

  1. Μειώνεται το κόστος προς τις ΔΕΚΟ.
  1. Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.
  1. Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων.
  1. Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που μπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, σε ένα σημείο, χωρίς να μετακινηθούν.
Προηγούμενο άρθρο Αναβολή δρομολογίων για Ψωρονέρια
Επόμενο άρθρο Η πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας