Ειδήσεις

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου


dav

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκε στις 20-10-2017 το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την ¨Ημέρα της Αστυνομίας¨.

Τιμούμε, με σεβασμό και ευλάβεια, τη μνήμη του Προστάτη Αγίου της Ελληνικής Αστυνομίας και συνάμα γιορτάζουμε την ημέρα που η Πολιτεία επέλεξε να τιμήσει το Σώμα και τ o προσωπικό του, ως ένδειξη ανταπόδοσης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική του προσφορά.

Η ημέρα αυτή λοιπόν, είναι για όλους εμάς που υπηρετούμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μια ημέρα χαράς, ικανοποίησης και τιμής.

Χρόνια Πολλά».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και σήμερα 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Επιπλέον είχε προγραμματιστεί, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, η συγκέντρωση τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17-10-2017 το μεσημέρι, παραδόθηκαν στην δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα, περίπου πέντε (5) τόνοι τροφίμων και συσκευασιών αναλώσιμων ειδών, με προϊόντα βρεφικής περιποίησης, χαρτικά και είδη προσωπικής περιποίησης και καθαρισμού, τα οποία συγκεντρώθηκαν οικιοθελώς από τις Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο Μια μοναδική βραδιά στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η ημερίδα για τον Αθανάσιο Διάκο