Ειδήσεις

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας


Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκαν σήμερα (20-10-2020) το πρωί, δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνάμα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (covid – 19), σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα κάθε Νομού, καθώς και των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις είχαν περιορισμένο χαρακτήρα, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτές κυρίως φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε, από 19 έως και 21-10-2020, την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
Επόμενο άρθρο Εθελοντική Αιμοδοσία στις Λιβανάτες