Ειδήσεις

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών στη Φωκίδα


PERIFEREIA1Στην Άμφισσα βρέθηκαν χθές Τρίτη 12 Ιουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, όπου και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ευάγγελου Κατσαγούνου, του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Ευστάθιου Κάππου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών κ. Άρη Αγγελόπουλου και του Δήμου Δωρίδος κ. Κωνσταντίνου Φλετούρη, του Γενικού Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σταύρου Τσελά με τα στελέχη των Διευθύνσεων και Τμημάτων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΕ Φωκίδας, με αντικείμενο την ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητας τους αλλά και ζητήματα προγραμματισμού.

PERIFEREIA3Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Δήμο Δελφών όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο. Αναλύθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αναπτυξιακές δράσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας, τις τρέχουσες προσκλήσεις του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, καθώς και την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της περιφερειακής χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.

Ο κ. Δήμαρχος ανέδειξε τις πολιτικές του Δήμου που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το σημαντικό πρόβλημα των Ρομά και ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών του από χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ταγκαλέγκας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου λυμάτων και την τήρηση των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων του Δήμου.

Τέλος, εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητήριου Φωκίδας παρουσίασαν στους Αντιπεριφερειάρχες το πρόγραμμα δράσεων που υλοποιείται από το Επιμελητήριο και κατέγραψαν τους πιο σημαντικούς οικονομικούς κλάδους της περιοχής και δυνητικά επενδυτικά έργα. Επίσης, κατέδειξαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ της περιοχής και τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.

Ο κ. Χειμάρας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση έργων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη λειτουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Οι Αντιπεριφερειάρχες από κοινού ανέλυσαν τις ενέργειες που δρομολογεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη της σπουδαιότητας αλλά και την προσέλκυση επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, καθώς και τη μελέτη του έργου για την κατασκευή του κόμβου εισόδου και εξόδου για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαφών, συναντήσεων και συνεργασιών τα οποία σχεδίασε ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης και εστιάζουν στα ζητήματα αρμοδιοτήτων των νέων Αντιπεριφερειαρχών.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Αντιπεριφερειαρχών:

Ιωάννης Ταγκαλέγκας, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος:

«Η  Φωκίδα είναι μια περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα  αλλά και με αρκετά προβλήματα τα οποία διογκώθηκαν σ’ την περίοδο κρίσης που διανύουμε. Σήμερα ενημερωθήκαμε για αρκετά από αυτά, από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη  Βαγγέλη Κατσαγούνο, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τον συνάδελφο, περιφερειακό σύμβουλο, Σταθη Κάππο και στελέχη των υπηρεσιών που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, τον Δήμαρχο Δελφών κ.Παναγιωτόπουλο , και τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας. Υιοθετώντας πλήρως την φιλοσοφία του Κώστα Μπακογιάννη,  με μεθοδικότητα, αξιολόγηση και αποτελεσματική διεκδίκηση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στην Φωκίδα την θέση που της αξίζει, συνεχίζοντας το όραμα του αείμνηστου Κώστα Μίχου.»

 Θεμιστοκλής Χειμάρας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας:

 «Ο Κώστας λείπει σε όλους μας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε διπλά, για να μην λείψει από την ΠΕ Φωκίδας.

Η σημερινή μας επίσκεψη στην Άμφισσα, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη και ουσιαστική, αφού ενίσχυσε την γνώση που απαιτείται να έχουμε προκειμένου να θέσουμε τα ορόσημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του ευλογημένου τόπου. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, το Δήμαρχο Δελφών, τους Αντιδημάρχους Δελφών και Δωρίδος και το Επιμελητήριο Φωκίδας για την εποικοδομητική συζήτηση».  

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζουν οι αιτήσεις για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔAΠ
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά