Ειδήσεις

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις


Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 13/2020 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με γενικά χαρακτηριστικά : Την Μεταβολή του καιρού που προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, πιο αναλυτικά  αναμένεται να επηρεαστούν:

  1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020)η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακήςη Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
  2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (06-07-2020)

α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.

β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

  1. Την ΤΡΙΤΗ (07-07-2020)

Η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

(αναλυτική πρόβλεψη και για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούμε τις  Διευθύνσεις Τεχνικών ΄Έργων των περιοχών που θα επηρεαστούν να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα,  σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και τα μνημόνια ενεργειών σας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων που ενδεχομένως να προκύψουν σε δίκτυα υποδομών μας.

Με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι υπάλληλου , Ο.Χ. και ιδιώτες Μ.Ε.)  στις ανωτέρω δράσεις θα φέρουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης  του κορωνοϊού  covid-19. 

Τα  Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των ανωτέρω περιοχών  να το διαβιβάσουν στα Μ.Μ.Ε. ,  στους Δήμους , στους Τ.Ο.Ε.Β. , την Δ.Α.Ο.Κ  . και στις εθελοντικές οργανώσεις της χωρικής τους αρμοδιότητας για να θέσουν σε υψηλή ετοιμότητα το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν και να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους και με τις αρμοδιότητες , όπως αναφέρονται

1) στο υπ. αριθμ. 7767/30-10-2019 (ΑΔΑ : ΩΧΦΧ46ΜΚ6Π-ΩΛΨ) έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα  “Σχεδιο δράσεων  Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων” και

Ειδικότερα οι Δήμοι δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημέρωσουν πολίτες που δραστηροποίούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους , αγρότες , μελισσοκόμους κλπ) ,  καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους  .

Επίσης οι Δήμοι με περιοχές που παρουσιάζουν  ιστορικό εκδήλωσης  πλημμυρικών φαινομένων να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί  και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

Η Δ.Δ.Η.Δ. της Π.Στ.Ε. παρακαλείται να αναρτήσει το συνημμένο δελτίο τύπου σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας μας καθώς και στο πεδίο Αποφάσεις – Ανακοινώσεις του συνδέσμου μας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 του Δήμου Λαμιέων τίθεται σε δημόσια Διαβούλευση
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ξανά ημεδαπός για κλοπή ποδηλάτου στη Λαμία