Ειδήσεις

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ώρα μηδέν…


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας είχαμε την ευκαιρία ως σώμα, να ενημερωθούμε διεξοδικά για τις δράσεις, τα πεπραγμένα και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ήταν η 1η φορά που πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Κωστόπουλο. Τα όσα ακούστηκαν, για κακοδιαχείριση, οφειλές, τα πρόστιμα καθώς και την κατάσταση του χώρου και των κτιρίων πραγματικά μας δημιούργησαν εύλογες απορίες για το πώς πορευόταν τόσο καιρό ο οργανισμός.

Οι μεγαλύτερες ευθύνες σαφώς ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης που άφησε να οδηγηθεί η ΠΕΛ σε τέλμα και σε αυτό το δημοσιονομικό μαρασμό. Για άλλη μία φορά το Υπουργείο και η Διοίκηση του φέρεται αφερέγγυα, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό ένα τόσο μεγάλο ζήτημα όπως αυτό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δημιουργούν ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο η Κεντρική Διοίκηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως όλα αυτά γίνονται με απώτερο σκοπό να περάσει ο Οργανισμός στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ.

Εμείς ως νέα διοίκηση που πονάμε την ΠΕΛ, προκαλέσαμε τη συζήτηση και το διάλογο και θεωρούμε πως πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι, μαζί με όλους τους φορείς. Εμείς δεν μπορούμε να παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι και να παρακολουθούμε αμέτοχοι τον «αργό θάνατο» της Έκθεσης.

Σκοπός όλων μας δεν είναι να πραγματοποιήσουμε μια ακόμα έκθεση – παζάρι. Σκοπός μας είναι, μέσα από τη σύμπνοια και τη συνεννόηση όλων των τοπικών και παραγωγικών αρχών, να ξαναποκτήσει το ρόλο και το κύρος που της αξίζει, και να της προσδώσουμε ξανά τον όρο Πανελλήνια. Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι πως δεν μπορούν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός θεσμού που μετράει τόσα χρόνια ζωής.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων σχετικά με καταγγελία άσκησης σωματικής βίας μεταξύ στελεχών αθλητικών συλλόγων
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα ληστεία στη Λυγαριά Φθιώτιδας