Ειδήσεις

Επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων στον Υπουργό Παιδείας για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση


Επιστολή για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση απέστειλε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, αφού σημειώνει πως «η βιασύνη υποχρεωτικής εφαρμογής των αποφάσεων από τώρα, χωρίς να έχουν μελετηθεί σε βάθος οι πραγματικές ανάγκες, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην πρόσβαση όλων των μικρών παιδιών στα Νηπιαγωγεία και οι οικογένειές τους θα βρεθούν προ αδιεξόδου», υπογραμμίζει ότι «διαφωνούμε και ζητούμε την εξαίρεση του Δήμου μας από αυτό».

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Συμφωνήσαμε επί της αρχής για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, κάτι που οι ειδικοί της εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν, επειδή πιστεύουμε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως η βιασύνη υποχρεωτικής εφαρμογής των αποφάσεων από τώρα, χωρίς να έχουν μελετηθεί σε βάθος οι πραγματικές ανάγκες, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην πρόσβαση όλων των μικρών παιδιών στα Νηπιαγωγεία και οι οικογένειές τους θα βρεθούν προ αδιεξόδου. Είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών, χωρίς ταυτόχρονη εξασφάλιση δομών που θα αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξης των νηπίων έως το πέρας εργασίας των γονέων, μιας και υπάρχουν Νηπιαγωγεία που δεν λειτουργούν με ολοήμερο ωράριο.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Δήμο Λαμιέων, λειτουργούν 14 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προσχολικής αγωγής και καλύπτουν μέχρι σήμερα ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ απασχολούν δημότες μας που εναγωνίως αναζητούν εργασία. Επιχειρήσεις στις οποίες δεν δίνεται η δυνατότητα και το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και σε περίπτωση που η απόφασή σας είναι το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί από τη φετινή χρονιά, σας ενημερώνουμε ότι διαφωνούμε και ζητούμε την εξαίρεση του Δήμου μας από αυτό, όπως έγινε άλλωστε και με άλλους ΟΤΑ και σε κάθε περίπτωση δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τα προβλήματα που θα προκύψουν.»

Προηγούμενο άρθρο Ημέρες Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή της Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Γεωργικές προειδοποιήσεις για τους εχθρούς της ελιάς