Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: 15 Απολύσεις στη σίτιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας


Συνάδελφοι/ισσες – Εργαζόμενοι/ες

Εδώ και 14 χρόνια ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, που είναι η σίτιση των ασθενών και εφημερευόντων γιατρών, έχει παραδοθεί σε εργολάβους και οι εργαζόμενοι γίνονται μπαλάκι από τον ένα εργολάβο στον άλλο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι να βρεθούν και οι 15 εργαζόμενοι της σίτισης στο δρόμο.

Ευθύνη γι’ αυτή την κατάληξη φέρει και η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας και το Υπουργείο Υγείας που δεν εξασφάλισε μέσα από τη σύμβαση με το νέο ανάδοχο να συνεχίσουν να εργάζονται στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς οι θέσεις που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς. Αντίθετα σε πρόσφατη συνάντηση με το σωματείο και αντιπροσωπεία των εργαζομένων μας εφησύχαζαν πως κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει τη δουλειά του.

Σε ένα χώρο, όπως το Νοσοκομείο, που η διατροφή των ασθενών παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάρρωσή τους και ειδικά εν μέσω πανδημίας που πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία, γίνεται η αλλαγή του εργολάβου χωρίς τη συνέχιση των ήδη έμπειρων εργαζομένων. Με την απομάκρυνσή τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, ειδικά κατά το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε λόγω πανδημίας.

Απαιτούμε:

Κανένας εργαζόμενος στην υπηρεσία της σίτισης να μην απολυθεί!

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να εξασφαλίσει ότι και οι 15 συνάδελφοι θα συνεχίσουν την εργασία τους στο νέο ανάδοχο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια του ΚΕΠ Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν άμεσα 3 ανήλικοι ημεδαποί, για κλοπή χρηματικού ποσού από περίπτερο περιοχής της Λαμίας