Ειδήσεις

Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα στη Βουλή για την ΠΕΛ


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την Ετήσια Έκθεση στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

 

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

 

Θέμα: Ετήσια Έκθεση στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ)

 

Πριν από περίπου 10 μήνες, στις 4 Αυγούστου 2016, ο τότε Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, σε απάντηση κοινοβουλευτικής μου ερώτησης σχετικά με τη λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μετά την παραίτηση της διορισθείσας τότε από τον ίδιο Διοίκησης, δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσα για το παρόν και το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Απόδειξη αυτού είναι ότι σήμερα, μετά τον πρόσφατο διορισμό νέας Διοίκησης, η διεξαγωγή της ετήσιας Έκθεσης 2017 στην καλύτερη περίπτωση μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι, ενώ κυβερνητικός στρατηγικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση της Έκθεσης δεν υφίσταται.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι μεγάλες και συγκεκριμένες.

Κατόπιν αυτών, επανέρχομαι και

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 1ον. Γιατί η 51η Έκθεση δεν διεξήχθη κατά την ετήσια προγραμματισμένη περίοδο; Ποιος ευθύνεται για αυτό;

2ον. Μπορεί να εγγυηθεί το Υπουργείο ότι η 51η Έκθεση θα διεξαχθεί εφέτος, έστω και με πρωτοφανή στα χρονικά καθυστέρηση;

3ον. Πως προτίθεται το Υπουργείο να αξιοποιήσει την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΠΕΛ, που έγινε το 2014 (Ν. 4314/2014, ΦΕΚ Α’ 265, 23.12.2014) και η οποία προβλέπει διεύρυνση των δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων της Έκθεσης;

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης (Νόμο για τον οποίο μίλησαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων της περιοχής κατά τα εγκαίνια της 50ης ΠΕΛ, στις 11 Ιουνίου 2016), η ΠΕΛ μπορεί, μεταξύ άλλων, να διαχειρίζεται και να λειτουργεί μόνιμο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, να προβαίνει σε εκσυγχρονισμό και επέκταση όλων των υποδομών της, να διοργανώνει εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια και συναντήσεις με θέματα οικονομικού, τεχνολογικού, ερευνητικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για το σκυρόδεμα από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς
Επόμενο άρθρο Βραδιά Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διβριωτών