Ειδήσεις

Ετήσια εκδήλωση «Εθελοντή Αιμοδότη» από το Δήμο Λοκρών


Αναγνωρίζοντας την αιμοδοσία ως ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, ο Δήμος Λοκρών έχει ιδρύσει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λαμίας, εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, την Τράπεζα Αίματος Αταλάντης, μέσω της οποίας έχουν διατεθεί περισσότερες από 7000 φιάλες αίμα έως σήμερα.

Η προσφορά αίματος είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης και με δεδομένη την αυξανόμενη ανάγκη σε αίμα, η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη ώστε η Τράπεζα Αίματος να εξακολουθήσει να παρέχει βοήθεια στους συνανθρώπους μας, αφιερώνοντας 10 λεπτά από τον χρόνο μας ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

AIMODOSIA

Κατά την τελευταία αιμοδοσία, στις 11 Νοεμβρίου 2015, η τριμελής επιτροπή της Τράπεζας Αίματος Αταλάντης, αποτελούμενη από τους κ Σχοινή Ηλία, κ. Παπουτσή Γεώργιο και κ. Λαμπρινίδη Παναγιώτη, διένειμε ερωτηματολόγιο σχετικά με την λειτουργία της με σκοπό να εντοπισθούν και να διατυπωθούν διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Τα αποτελέσματα, προκειμένου να βελτιωθεί η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης, θα γνωστοποιηθούν και θα συζητηθούν, κατά την εκδήλωση του «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ», ημέρα που έχει καθιερωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κωνσταντίνειου Πνευματικού Κέντρου Αταλάντης, η οποία και θα ολοκληρωθεί με την βράβευση έντεκα (11) εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι έχουν την πλουσιότερη προσφορά αίματος κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2010-2015.

Τέλος, για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος Αταλάντης, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έχει προγραμματίσει αιμοδοσία για την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, τις ώρες 9.30 π.μ – 13.30 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αταλάντης.

Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να σωθεί μια ζωή.

Βοηθήστε όλοι για την επιτυχία της αιμοδοσίας.

Προηγούμενο άρθρο Παροχές στον δρομέα μικρής διαδρομής από το Lamia night & run 2016
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ