Ειδήσεις

Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου


Ανακοινώνεται, ότι την Δευτέρα 27 Ιουλίου συμπληρώνεται ένα έτος από την αιφνίδια εκδημία του Mακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Πρωτοπαπά).

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με ιδιαίτερη συγκίνηση θα τιμήσει την μνήμη του Mακαριστού κυρού Νικολάου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 18:30 μ.μ. θα ψαλεί  Επιμνημόσυνη Δέηση επί του τάφου του Μακαριστού κυρού  Νικολάου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας και στη συνέχεια, στις 19:00 μ.μ, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 7:30 το πρωί,  θα τελεσθεί  Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς και το Ιερό Μνημόσυνο υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ημέρα κοιμήσεως του Μακαριστού, σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικολάου.

Στους Ναούς, που πανηγυρίζουν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, το Ιερό Μνημόσυνο θα τελεσθεί την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επίσης, την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 18:10 το απόγευμα, την ώρα ακριβώς κατά την οποία εξέπνευσε ο Μακαριστός κυρός Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, παρουσία του διοικητικού προσωπικού της Ιεράς Μητροπόλεως, θα τελέσει Μνημόσυνο στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου έκλεισε τα μάτια του ο αείμνηστος Μητροπολίτης μας.

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακό σεμινάριο από τον ΣΒΘΣΕ
Επόμενο άρθρο Επιστολή Γ. Κοτρωνιά σε Υπουργό Περιβάλλοντος για την αύξηση των αγριόχοιρων